Over CVZ

                                                                                                      ¿?¿?¿?¿?¿?¿

 

Collegium Vocale Zutphen zingt graag gevarieerde programma's met veel afwisseling in
stijlperiodes en qua begeleiding variërend van een enkel instrument tot een klein orkest.

                                                                                                     ¿?¿?¿?¿?¿?¿

 

Het Collegium Vocale Zutphen is een gemengd kamerkoor met momenteel ruim dertig leden.  Het werd voorjaar 1989 opgericht door Emile Engel en bestond aanvankelijk uit leden van de Muzehof, de muziekschool te Zutphen.  Het begon met kleine optredens, een koffieconcert in de Buitensociëteit, maar al spoedig werden grote werken uitgevoerd en werd zelfs een aantal buitenlandse muziekreizen georganiseerd. 

In 2004 kreeg CVZ een nieuwe dirigent, Saskia Regtering, die met het koor ook andere wegen insloeg. Naast de grotere werken, vaak met solisten en orkest, ging het koor meer en meer de uitdaging van a-capellawerken  aan en kwam er ook moderne muziek op het programma.  In 2012 werd voor "Het Zutphens Liedboek" samenwerking gezocht met Zutphense dichters en componisten.  Tot een hoogtepunt van de laatste jaren behoort zeker ook Ein Deutsches Requiem van Brahms, dat in 2013 samen met het Nijmeegse koor Poco Piu werd uitgevoerd. 

Het Jubileumconcert van juni 2014 bestond uit wereldlijke liederen van Russische en Poolse componisten (Tchaikovsky, Kalinnikov, Rachmaninov, Borodin, Gorècki).  Het zijn muzikale bewerkingen van gedichten van bekende Oost-Europese dichters.   Ze werden deels a capella gezongen en deels op de vleugel begeleid door Martje van Damme, die daarnaast ook als solist heeft opgetreden.

 

                                                     Zie voor eerder gegeven concerten pagina 'Concerten van toen'

 

Zing je zelf ook graag?               
CVZ repeteert op de donderdagavonden van 20.00 uur tot 22.15 uur in
                                              de Martinuskerk, Kerkplein 1 in Warnsveld;
Je bent van harte welkom eens een avondje te komen luisteren tijdens een repetitieavond,
zodat je een indruk kunt krijgen van ons koor. Meld dit dan wel even van te voren bij onze secretaris.

Indien je lid wilt worden van CVZ dan wordt er na drie keer mee repeteren een stemtest afgenomen door de dirigent in het bijzijn van een bestuurslid. Er wordt hierbij gelet op kwaliteit en kleur van de stem, toonvastheid en muzikaliteit. Tevens wordt gekeken in hoeverre je muziek van blad kunt zingen. Daarnaast wordt er van leden verwacht dat ze thuis de muziek instuderen. CVZ streeft ernaar om het koor jong te houden.                                                                 Zie pagina 'Contact'.
 

We begroeten je graag bij een van onze concerten!                Zie pagina 'Concerten'.

  
                      Om kaartjes te bestellen kunt ook hier klikken om meteen naar de pagina te 'Reserveren' te gaan.


 

Klik & Bezoek de sponsoren....

Nieuws....