Zingen bij CVZ

Zing je zelf ook graag?      

        
CVZ repeteert op de donderdagavonden van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Martinuskerk,

Kerkplein 1 in Warnsveld.
Je bent van harte welkom eens een avondje te komen luisteren tijdens een repetitieavond,
zodat je een indruk kunt krijgen van ons koor. Meld dit dan wel even van te voren bij onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Indien je lid wilt worden van CVZ dan wordt er na drie keer mee repeteren een stemtest afgenomen door de dirigent in het bijzijn van een bestuurslid. Er wordt hierbij gelet op kwaliteit en kleur van de stem, toonvastheid en muzikaliteit. Tevens wordt gekeken in hoeverre je muziek van blad kunt zingen. Daarnaast wordt er van leden verwacht dat ze thuis de muziek instuderen. CVZ streeft ernaar om het koor jong te houden.  

Aanmelden kan op de pagina 'Contact-vraag'.                                                   

 

 


Collegium Vocale Zutphen is een gemengd vocaal ensemble onder leiding van Saskia Regtering. 

Het koor heeft ruim 36 leden en bestaat sinds 1989.


Saskia Regtering studeerde in 1998 af aan het conservatorium van Arnhem (schoolmuziek). Naast Collegium Vocale Zutphen dirigeert zij het kamerkoor Poco Piu in Nijmegen en het projectkoor Ventina Vocale.Collegium Vocale zingt muziek uit verschillende stijlperioden: van middeleeuws tot 20e-eeuws repertoire. De muziek is a capella of begeleid met een enkel instrument of klein orkest. Meestal zijn er jaarlijks twee concerten. De concerten vinden plaats in een weekend. Elk concert wordt voorafgegaan door een repetitieperiode van 5 maanden. Op donderdagen van 20:00 tot 22:15 repeteert CVZ in de oude kerk van Warnsveld (behalve in vakanties).